Cyklingens dag i Aalborg Storcenter

Aalborg Cykle-Ring afholdte mandag den 13. maj 2013 Cyklingens Dag med pæn succes. Klubben havde lavet en udstillingsstand midt på Centertorvet i Aalborg Storcenter. Her var der udstillet racercykler, cykelsimulator og vigtigst af alt – motiveret trænere og ryttere som med stor gælde og entusiasme fortalte de fremmødte og forbipasserende om cykelsporten. Der blev uddelt ca. 400 flyers til interesserede. Nu håber vi, at med dette tiltag vil der komme nye og interesserede ryttere til børne- og ungdomsklasserne. Vi har nu en stabil træner gruppe og har således plads til lidt flere ryttere!

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5

Cykelsporten er mandens medicin

Indehaveren af den gule førertrøje i etapeløbet, Randers Bike Week, den 23-årige Jimmi Purkær, lider af diagnosen ADHD, tidligere kendt som DAMP. Nu har han droppet medicinen til fordel for motionen. På løbets tredjedag stødte jeg på manden i gult, som tror på, at man godt kan nå langt uden medicin.

Af Joachim Næshave 5/7 2012

Siddende i skyggen, på tredjedagen af Randers Bike Week, var Jimmi Purkær, fra Aalborg CR, at finde. Med sine solbriller i panden og et betragtende blik mod de øvrige rytteres start på dagens etape, sad en mand, som gemte på en god historie.
Jimmi Purkær fik i en tidlig alder konstateret at han led af sygdommen ADHD, som er en sygdom, der forstyrrer ens evne til blandt andet, at koncentrere sig i længere tid ad gangen. Jimmi har igennem hele sit liv været påvirket af sygdommen og har stort set været medicineret siden diagnosen blev stillet.

Motion ind, medicin ud
Indtil Jimmi var 15 år, var medicinen hans eneste middel til at dæmpe symptomerne på hans sygdom. Det skulle vise sig, at der for ham var noget helt andet, som kunne afhjælpe den plageånd som det var i hans liv. Hans forældre havde været skeptisk indstillet overfor, at Jimmi godt kunne tænke sig at cykle, da det kunne få alvorlige konsekvenser.
”De var lidt i mod det, jeg ville jo gerne cykle med de andre børn hjemme på vejen da jeg var en 14-15 år, men de mente at det ville være uansvarligt og det kan jeg også godt se den dag i dag. Da jeg var 19 år, fik nogle af mine forældres venner mig med ud og cykle i en motionsklub. Det blev jeg for god til og nu er jeg endt i Aalborg CR, som licensrytter.” – fortalte han, da jeg spurgte ham, hvordan han startede med at cykle.

At Jimmi startede med at cykle, har gjort, at han i dag er fri for at tage medicin mod ADHD. Igennem sit arbejde som tømrer og med cykeltræning efter job, bruger Jimmi nu sin krop så meget i hverdagen, at han ikke længere behøver at tage medicinen.
”Medicin er et giftstof som man får ind i kroppen, og det har gjort mig meget gladere som menneske, ikke at skulle medicineres længere. Nu er jeg træt, ligesom alle andre mennesker når de kommer hjem fra job. Hvis ikke jeg dyrker motion, eller jeg ikke har været ude og cykle i over en uge, så begynder jeg igen at kunne mærke min sygdom.

Cykelsporten vandt over fodboldhyggen
Efter at Jimmi fandt ud af han at hans passion lå inden for cykelsporten, droppede han fodbolden og som han selv siger, ændrede han sin livsstil. Nu var det ikke længere tilfredsstillende for ham at spille fodbold, drikke øl og gå i byen i weekenderne. Der skulle ske noget mere, noget som han brændte for.
”Min omgangskreds har været lidt skeptiske overfor, at jeg pludselig begyndte at køre cykelløb på så seriøst et plan. Det var vældigt hyggeligt at spille fodbold og så i byen bagefter, så det har de undret sig lidt over, at jeg har droppet. Når cykelsæsonen så slutter, så spiller jeg som regel med i de sidste tre kampe i turneringen, så lidt er jeg da med endnu.” sagde manden med teten i årets udgave af Randers Bike Week.

Man kan hvad man vil
En af Jimmis filosofier er, at man som menneske kan hvad man vil. Hvis nogen siger, at man ikke kan, mener han, at man skal vende kritikken og bruge det konstruktivt i stedet. Igennem sit skoleliv havde Jimmi svært ved de boglige fag, hvorimod han i de mere praktiske fag fik topkarakterer. Dette var en af årsagerne til, at han valgte at blive tømrer. Med god støtte fra familien og venners side, er Jimmi i dag et sted hvor han synes, at han har det godt.
”Mine forældre kæmpede virkelig for mig, og det gør de stadig den dag i dag og derfor kan jeg takke dem for, at jeg har fået en uddannelse og ikke sidder og er tabt bag en vogn.” – påpegede han med en eftertænksom mine.

Da jeg spurgte Jimmi Purkær, hvad hans ambitioner for dagens enkeltstart var, var der ingen tvivl at spore i hans øjne.
”Jeg går efter at vinde og forsvare den gule trøje, det er helt sikkert. Hvis ikke det er mit mål, kan jeg ligeså godt køre hjem.” – sagde han, med et grinende smil på læben.

Dagens etape, var i dag en enkeltstart på 5,7 kilometer

Jimmi Purkær foran Aalborg CR’s bil inden dagens enkeltstart

 

Jimmi Purkær fejrer gårsdagens triumf på den 145,2 kilometer lange etape i klasse A, hvor han sikrede sig den gule førertrøje

 

Rasmus Egtoft Jensen udtaget til U17 bruttolandsholdet for sæsonen 2012.

Rasmus startede i AaCR som 10 årig. Han begyndte at køre licensløb halvanden år senere, i 2008. Første løb var en enkeltstart i Svenstrup og første linieløb var DM i Hobro, hvor Rasmus blev nr. 7 i B feltet.

Som anden års U13 rytter fik Rasmus hele 51 point og 2 sejre (Korsør og Vejen). Som første års U15, var en 2. plads i Herning, bedste placering og Rasmus fik 26 point i alt i denne sæson.
Samme år blev det til en samlet 10. plads for U14 ryttere i etapeløbet Jeugdtour i Holland, som niveaumæssigt kan sammenlignes med Tour de France for aldersgruppen.

I denne sæson har Rasmus opnået 2 sejre og en af dem var jysk fynsk mesterskab i Sønderborg.

I sommerferien deltog Rasmus i etapeløbet i Tidaholm (Sverige) med en flot samlet 15. plads.

Rasmus optjente 42 point i U15 og søgte derfor om oprykning til U17, hvor Rasmus nåede at køre 5 løb I år.

Efter sæsonens afslutning modtog Rasmus et brev fra DCU, hvoraf det fremgik at Rasmus er udtaget til U17 landsholdet og Rasmus var i weekenden til første landsholdssamling.

På vegne af AaCR ønskes du hjertelig til lykke med udtagelsen og rigtig god vind fremover.

Kristian Kragholm, U17-træner.

Meget flot resultat efter sæsonens hidtil største opgave for Aalborg Cykelring Junior Team.

Med en 6. plads i søndagens linjeløb på landevej som afslutning på DM ugen i Nyborg kunne Aalborg Cykle Rings Junior Team se tilbage på en flot uge, hvor de skulle kæmpe med de store etablerede junior teams og resten af den danske junior elite om de Danske mesterskaber.
Enkeltstarten over 25 km. blev kørt på en forholdsvis teknisk og bakket rute om torsdagen, hvor der tillige var en del blæst. Disse forhold gjorde det vanskeligt at finde ind i en rytme som er så afgørende for succes i den krævende enkeltstarts disciplin.
I alt stillede 86 ryttere op, heriblandt flere som også internationalt har vist sig som tilhørende verdens eliten. Derfor er det også meget flot at Christian Nyvang Lund med tiden 35 min. 12 sek. kunne kører sig ind på en 30 plads efter vinderen Casper Folsach (Team RCR Odense Junior) der brugte 32 min. 44 sek. Casper der er reserve på banelandsholdets U23, 4 km. hold er altså ikke hvem som helst, hvilket også blev understreget denne torsdag, hvor andre etablerede enkeltstarts ryttere fra Team Bluewater Junior Mads Würtz Smidt, Peter Mathiesen og Mathias Dam Westergaard (tidligere Aalborg CR) alle måtte se sig henvist til placeringer som nummer 2,3 & 4.
Aalborg Cykle Ring fik desuden Thomas Uttrup Sandstrøm der kun er U17 rytter ind på en 43. plads, mens Klaus Walther Conradsen fra teamet blev nr. 66.
Steffen Nielsen og Casper Kragh blev henholdsvis nr. 81 & 82, men de kørte på almindelige racercykler, hvilket sætter præstationen i et noget andet perspektiv når gennemsnitshastigheden er et godt stykke over 40 km/t.
Om søndagen var det så tid til linjeløbet og her var der ikke mindre end 119 ryttere til start for at køre om mesterskabet over 134 km. Løbet blev afviklet på dele af enkeltstartsruten, men uden de længere stigninger på Svendborg landevej og desuden i helt vindstille vejr.
Når vejr og rute er sådan vil det næsten altid være et samlet felt der kommer hjem til en afgørelse i en massespurt, men derfra og så til at sige det var et nemt DM løb er faktisk meget forkert. Der sker nemlig ofte det at tempoet bliver sat voldsomt i vejret og at der vil være mange angrebsforsøg for at rive det hele i stykker. Det betyder at det gælder om at holde sig til og at vurdere på hvilket tidspunkt man evt. skal forsøge et fremstød for ikke at blive kørt mør af de mange temposkift der opstår også på grund af de mange sving.
Løbet formede sig derfor også som forventet, hvor de største teams, Team RCR Odense Junior, Team Bluewater Junior, Team Concordia Forsikring Himmerland – Hobro og Team Designa Køkken – Knudsgaard Junior konstant forsøgte at skabe en afgørelse, men hvor ingen udbrud fik lov at holde længe med mindre de andre teams var med og havde de rigtige folk fremme.
På sidste omgang á 16 km lykkedes det så pludseligt for 6 mand at komme af sted.
Gruppen bestod af den senere Danske mester Magnus Cort Nielsen Team ABC Junior, nr. 2, Søren Kragh Andersen og Emil Nygård Vinjebo Team RCR Odense Junior, nr. 3, Steffen Munch Christiansen Team Designa Køkken – Knudsgaard, Peter Mathiesen Team Bluewater Junior og så Christian Nyvang Lund Aalborg Junior Team.
Feltet jagtede stadig bagfra og derfor blev alle i gruppen nødt til at give sig fuldt ud for at holde hjem.
I spurten kunne Christian derfor ikke stille noget op overfor de hurtige folk fra ABC, RCR Odense og Team Bluewater som hver især har vundet internationale junior løb eller Bikebuster Cups i denne sæson.
Således er Magnus Cort vinder af det vel nok hårdeste junior løb, Ffredsløbet i år foran hele den øvrige verdenselite på junior siden.
Feltet var dog meget tæt på og kom ind blot 4 sekunder efter, med Thomas Uttrup Sandstrøm som nr. 46, Klaus Walter Conradsen nr. 48, Mikkel Skjellerup (Aalborg Cykle Ring & U17 rytter) nr. 54.
Også Steffen Nielsen og Nicolai Christensen gennemførte det krævende DM med placering som henholdsvis nr. 89 & nr. 90.
Yderligere information om Aalborg Cykle Rings Junior Team findes her:

Aalborg Cykle Rings Junior Team

og de komplette resultater findes her:

Enkeltstart

Linjeløb

Jysk-Fynsk mester fra Aalborg Cykle-Ring

Ved weekendens Jysk-Fynsk Mesterskab i Sønderborg kørte Aalborg-rytter Rasmus Egtoft Jensen sig til en guldmedalje og kan nu kalde sig for Jysk-Fynsk meter det næste år. Rasmus der kører i børne-ungdomsklassen U15 henviste alle konkurrenterne til sekundære placering ved at vinde hovedfeltets spurt. ”300 meter inden spurten var jeg lukket inde, men pludselig så jeg et hul og derfra spurtede jeg – og kigge ikke tilbage” siger Rasmus Egtoft Jensen. Næste store mål for cykelrytteren er etapeløbet ”Tour de Himmelfart” som køres i Kr. Himmelfartsferien, hvor Rasmus Egtoft Jensen stiller til start sammen med 15 af Aalborg Cykel-Rings rytteren i aldersgrupperne fra 13-18 år.
For det nyetablerede juniorhold var der også pointgivende placeringer, hvor Klaus W. Conradsen kom i mål på en flot 10. plads. I et løb der blev domineret af Concordia Forsikring Himmerland og hvor mange havde punktering som følge af de regnvåde veje i det sønderjyske.
Hos herrerytterne blev A-klassen blev vundet af Marc Hester, Christiana Watches-Onfone. For de lokale ryttere blev det i B-klassen til en 6. plads til Torben Andersen og en 14. plads til Anders Lind, der kørte i mål på et punkteret baghjul, men alligevel kørte sig til en flot placering. I U17 klassen blev Thomas Sandstrøm nummer 16.

I søndagens løb i Rødekro var med lokale briller følgende placeringer. I B-klassen spurtede Kristian Sørensen sig til en flot 4. plads og Jimmi Purkær kørte på den glatte og meget krævende rute præget af kraftig vind til en 11. plads. Asger Kolding kom i C-klassen på en 6. plads og vil inden længe have tilstrækkelig med point til oprykning til B-klassen. Hos juniorholdt var der igen gode placeringer med en 8. plads til Klaus W. Conradsen og en 13. plads til Christian Nyvang. Hos U15 rytterne kom den nykårede jysk fynsk mester Rasmus Egtoft Jensen i mål med hovedfeltet og vandt denne spurt, hvilket gav en 7. plads da en stærk udbrydergruppe tog de første seks placeringer.
I den kommende weekend er der deltagelse i løb i Nyborg og Randers.

Præsentation af et nyt junior-elite projekt

Aalborg Cykle-Ring har hermed glæden af at indbyde til præsentation af et nyt junior-elite projekt, som bliver “rugekasse” for udvikling af nordjyske cykelryttere og samtidig giver mulighed for at unge cykelrytter kan blive i Aalborg for at dygtiggøre sig i deres sportsgren.

Vores 4 juniorryttere er geografisk fra: Svenstrup, Brønderslev, Bælum og Vester Hornum.

Mød rytterne onsdag 11/5 kl. 16.00 på Torvet i Nørresundby. I tilfælde af mindre godt vejr rykker vi ind i Spar Nord Bank, Nørresundby.

Mvh.
Aalborg Cykle-Ring

Præsentaton-af-AaCR-Junior-Elite-hold

Præsentation af juniorholdet og Spar-Nord Fonden

Cykelryttere fra Aalborg Cykle-Ring strålede om kap med forårssolen

I søndagens Handy-Print løb i Skive vandt Guytan Lilholt fra Christina Watches-Onfone foran Andreas Frisch – Team Concordia Forsikring. Dermed fortsatte sejrsstimen for Christina Watches-Onfone, hvor holdet også havde succes i weekendens løb i Herning og Himmerland.
I mens Michael Rasmussens hold tog sig af første pladsen i A-feltet tog rytterne fra Aalborg Cykle-Ring af flotte placeringer i de øvrige klasser. Klubbens formand Anders Lind fik en flot 3. plads i B-feltet, hvor han i spurten blev distanceret af en Herning og Hammel-rytter. Også i B-klassen fik Aalborg-klubben pointgivende placeringer til Kristian Sørensen som nr. 9 og en 11. plads til Jimmi Peder Klitgaard Purkær. I samme felt tog rytteren med det forpligtende efternavn – Thomas Nybo Riis fra Herning CK – sig af 7. pladsen og gav dermed Aalborg-rytterne kamp til stregen.

I C-klassen kæmpede Asger Kolding, Aalborg Cykle-Ring sig til en 11. plads. Det skete på trods af at han inden de sidste af løbets 108 km., opdagede at den ene pedalarm på hans cykel var gået løs! Det fik den konsekvens, at han ikke kunne spurte med om sejren, men måtte rulle i mål som sidste mand i en 11 mands udbrydergruppe.
I D-klassen var det nordjysk dominans øverst på podiet, hvor Michael Mortensen fra Aalborg Cykle-Ring fik sæsonens anden sejr og Thomas Kudahl fra CCH Hjørring kom på 2. pladsen efterfulgt at Lennart Guldberg Lauridsen fra Herning. Blandt veteranerne i gruppen H 50 kom Lars Christensen fra Aalborg på en flot 3. plads.
I ungdomsrækkerne blev det i U17 – aldersgruppen for de 15-16 årige til en 10. plads for Thomas Uttrup Sandstrøm. Og i U15 for 13-14 årige var det igen en af Aalborgs talentfulde unge ryttere, som stod øverst på podiet da der skulle uddeles pokal og blomster. Her var den 13 årige Rasmus Egtoft Jensen, der sejrede ved at åbne spurten 250 meter før målstregen og derved sikre sig sejren foran 70 af landets bedste U15 ryttere.

Tornadocup i Svendborg, Søndag 17/4

Mens junior og A-rytterne kæmpede i Køge blev der også kørt i Svendborg for de andre klasser og her var det så spændende om Anders Bundgaard Lind i B klassen kunne veksle sin defekt fra om lørdagen til point:
Det kunne han heldigvis idet det blev til en 14. plads, mens Jens Rasmus Knudsen Damgaard blev nr. 10, Torben Aqqalu Olsvig Andersen nr. 8 og Kristian Dahl Kragholm Sørensen blev nr. 6.
Også i U17 klassen var der igen point til Thomas Uttrup Sandstrøm som nr. 11 og Mikkel Skjellerup som nr. 22.

 

Bikebustercuppen i Køge, Søndag 17/4

Juniorholdet fra Aalborg Cykle – Ring Steffen Nielsen, Casper Kragh, Christian Nyvang Lund og Klaus Walther Conradsen deltog i dag i 1. afd. af Bikebuster Cup som blev afholdt i Køge. Hvor de bla. skulle kæmpe mod de 4 store teams – Team Concordia, Team Herning Blue Water, Team Knudsgaard og Team RCR Odense.

Der blev lagt ud i et hårdt tempo og efter 80 km var en større gruppe i udbrud og forfølgergruppen i håb om at hente den forreste gruppe. Desværre nåede ingen af Aalborg rytterne med i dette udbrud. Men det satte de 2 Aalborgryttere Christian Nyvang Lund og Klaus Walther Conradsen, sig ikke tilfreds med.
Med 40 km til mål, stak de fra feltet. Herefter blev løbet en rodet affære og grundet manglende skiltning på ruten blev Klaus Walther Conradsen hentet af en gruppe, der var kørt forkert og i stedet for en 25. pl. med point sluttede han som nr. 31 lige udenfor point. Christian Nyvang Lund kom ind sammen med feltet.

Steffen Nielsen og Casper Kragh blev offer for løbets utydelige skiltning og kørte forkert.

Alt i alt et løb der viser gode tegn for det nyetablerede juniorhold i Aalborg Cykle – Ring.

Næste gang de 4 junior ryttere skal i ilden er 2. påskedag, hvor de kører løb i Skive.

Postcuppen for A-klassen som ligeledes blev kørt i Køge fik en kaotisk afslutning idet feltet blev ledt forkert omkring halvvejs i løbet efter et 9 mands udbrud var kørt væk tidligt i løbet. Derfor blev løbet neutraliseret, hvorefter udbryderne blev sendt af sted igen med det 5 minutters forspring de havde da fejlen skete. Christina Watches-Onfone havde Jesper Odgaard Nielsen med i udbruddet, men valgte alligevel at sætte sig frem i jagten på de 9. Det lykkedes først, at hente den sidste af udbryderne Troels Rønning Vinther fra Team Glud & Marstrand / LRØ Rådgivning på den første af de små 1,5 km. omgange inde i Køge, men pga. forkert skiltning i målområdet blev der tvivl om antallet af omgange. Nikola Aistrup fra Team Concordia Forsikring kørte således over målstregen alene og troede han havde vundet, mens resten af feltet fortsætter endnu en omgang og denne gang med Angelo Furlan fra Christina Watches-Onfone som vinder. Resultatet blev at der udråbes to vindere, mens der ikke gives point til den samlede stilling.
Christina Watches-Onfone havde desuden Martin Lind (tidligere Aalborg Cyklering) med i den jagtende gruppe på ca. 39 mand der kæmpede om sejren på de sidste 3 små omgange i Køge

Fåborg, Lørdag 16/4

Dagens løb i Fåborg blev kørt på en kuperet og teknisk rute, men vejret var fint og der var lagt op til et godt cykelløb. At ruten virkelig var krævende var tydeligt idet de fleste felter blev spredt og rytterne kom ind i små grupper. Aalborg var repræsenteret i de fleste klasser, med undtagelse af junior som tog til Sjælland til bikebuster cup.
I B klassen var Torben Aqqalu Olsvig Andersen igen aktiv og ramte det rigtige udbrud. Senere fulgte Jimmi Peder Klitgaard Purkær efter og kørte sammen med 4 andre op til udbruddet. Jimmi røg desværre af og måtte se sig hentet af feltet kørt før mål. Torben bliver 7, som eneste pointtagende i B. Anders Bundgaard Lind udgik halvvejs med defekt, men havde mulighed for at tage revanche dagen efter, hvor der også blev kørt løb i Svendborg. I U17 blev der kørt Tornado cup som er en gennemgående løbsserie, hvor der til slut kåres en samlet vinder. Thomas Uttrup Sandstrøm bliver en flot nr. 2 efter et udbrud. I U17 klassen viste Mikkel Skjellerup igen at han har rykket sit niveau en tand op og kørte fra feltet på de sidste kilometer og kommer ind som nr. 14. Anders Hardahl og Silas Zacharias Clemmensen kommer med feltet ind og får således gode km i benene til de kommende løb.