Cykelryttere fra Aalborg Cykle-Ring strålede om kap med forårssolen

I søndagens Handy-Print løb i Skive vandt Guytan Lilholt fra Christina Watches-Onfone foran Andreas Frisch – Team Concordia Forsikring. Dermed fortsatte sejrsstimen for Christina Watches-Onfone, hvor holdet også havde succes i weekendens løb i Herning og Himmerland.
I mens Michael Rasmussens hold tog sig af første pladsen i A-feltet tog rytterne fra Aalborg Cykle-Ring af flotte placeringer i de øvrige klasser. Klubbens formand Anders Lind fik en flot 3. plads i B-feltet, hvor han i spurten blev distanceret af en Herning og Hammel-rytter. Også i B-klassen fik Aalborg-klubben pointgivende placeringer til Kristian Sørensen som nr. 9 og en 11. plads til Jimmi Peder Klitgaard Purkær. I samme felt tog rytteren med det forpligtende efternavn – Thomas Nybo Riis fra Herning CK – sig af 7. pladsen og gav dermed Aalborg-rytterne kamp til stregen.

I C-klassen kæmpede Asger Kolding, Aalborg Cykle-Ring sig til en 11. plads. Det skete på trods af at han inden de sidste af løbets 108 km., opdagede at den ene pedalarm på hans cykel var gået løs! Det fik den konsekvens, at han ikke kunne spurte med om sejren, men måtte rulle i mål som sidste mand i en 11 mands udbrydergruppe.
I D-klassen var det nordjysk dominans øverst på podiet, hvor Michael Mortensen fra Aalborg Cykle-Ring fik sæsonens anden sejr og Thomas Kudahl fra CCH Hjørring kom på 2. pladsen efterfulgt at Lennart Guldberg Lauridsen fra Herning. Blandt veteranerne i gruppen H 50 kom Lars Christensen fra Aalborg på en flot 3. plads.
I ungdomsrækkerne blev det i U17 – aldersgruppen for de 15-16 årige til en 10. plads for Thomas Uttrup Sandstrøm. Og i U15 for 13-14 årige var det igen en af Aalborgs talentfulde unge ryttere, som stod øverst på podiet da der skulle uddeles pokal og blomster. Her var den 13 årige Rasmus Egtoft Jensen, der sejrede ved at åbne spurten 250 meter før målstregen og derved sikre sig sejren foran 70 af landets bedste U15 ryttere.

Tornadocup i Svendborg, Søndag 17/4

Mens junior og A-rytterne kæmpede i Køge blev der også kørt i Svendborg for de andre klasser og her var det så spændende om Anders Bundgaard Lind i B klassen kunne veksle sin defekt fra om lørdagen til point:
Det kunne han heldigvis idet det blev til en 14. plads, mens Jens Rasmus Knudsen Damgaard blev nr. 10, Torben Aqqalu Olsvig Andersen nr. 8 og Kristian Dahl Kragholm Sørensen blev nr. 6.
Også i U17 klassen var der igen point til Thomas Uttrup Sandstrøm som nr. 11 og Mikkel Skjellerup som nr. 22.

 

Bikebustercuppen i Køge, Søndag 17/4

Juniorholdet fra Aalborg Cykle – Ring Steffen Nielsen, Casper Kragh, Christian Nyvang Lund og Klaus Walther Conradsen deltog i dag i 1. afd. af Bikebuster Cup som blev afholdt i Køge. Hvor de bla. skulle kæmpe mod de 4 store teams – Team Concordia, Team Herning Blue Water, Team Knudsgaard og Team RCR Odense.

Der blev lagt ud i et hårdt tempo og efter 80 km var en større gruppe i udbrud og forfølgergruppen i håb om at hente den forreste gruppe. Desværre nåede ingen af Aalborg rytterne med i dette udbrud. Men det satte de 2 Aalborgryttere Christian Nyvang Lund og Klaus Walther Conradsen, sig ikke tilfreds med.
Med 40 km til mål, stak de fra feltet. Herefter blev løbet en rodet affære og grundet manglende skiltning på ruten blev Klaus Walther Conradsen hentet af en gruppe, der var kørt forkert og i stedet for en 25. pl. med point sluttede han som nr. 31 lige udenfor point. Christian Nyvang Lund kom ind sammen med feltet.

Steffen Nielsen og Casper Kragh blev offer for løbets utydelige skiltning og kørte forkert.

Alt i alt et løb der viser gode tegn for det nyetablerede juniorhold i Aalborg Cykle – Ring.

Næste gang de 4 junior ryttere skal i ilden er 2. påskedag, hvor de kører løb i Skive.

Postcuppen for A-klassen som ligeledes blev kørt i Køge fik en kaotisk afslutning idet feltet blev ledt forkert omkring halvvejs i løbet efter et 9 mands udbrud var kørt væk tidligt i løbet. Derfor blev løbet neutraliseret, hvorefter udbryderne blev sendt af sted igen med det 5 minutters forspring de havde da fejlen skete. Christina Watches-Onfone havde Jesper Odgaard Nielsen med i udbruddet, men valgte alligevel at sætte sig frem i jagten på de 9. Det lykkedes først, at hente den sidste af udbryderne Troels Rønning Vinther fra Team Glud & Marstrand / LRØ Rådgivning på den første af de små 1,5 km. omgange inde i Køge, men pga. forkert skiltning i målområdet blev der tvivl om antallet af omgange. Nikola Aistrup fra Team Concordia Forsikring kørte således over målstregen alene og troede han havde vundet, mens resten af feltet fortsætter endnu en omgang og denne gang med Angelo Furlan fra Christina Watches-Onfone som vinder. Resultatet blev at der udråbes to vindere, mens der ikke gives point til den samlede stilling.
Christina Watches-Onfone havde desuden Martin Lind (tidligere Aalborg Cyklering) med i den jagtende gruppe på ca. 39 mand der kæmpede om sejren på de sidste 3 små omgange i Køge

Fåborg, Lørdag 16/4

Dagens løb i Fåborg blev kørt på en kuperet og teknisk rute, men vejret var fint og der var lagt op til et godt cykelløb. At ruten virkelig var krævende var tydeligt idet de fleste felter blev spredt og rytterne kom ind i små grupper. Aalborg var repræsenteret i de fleste klasser, med undtagelse af junior som tog til Sjælland til bikebuster cup.
I B klassen var Torben Aqqalu Olsvig Andersen igen aktiv og ramte det rigtige udbrud. Senere fulgte Jimmi Peder Klitgaard Purkær efter og kørte sammen med 4 andre op til udbruddet. Jimmi røg desværre af og måtte se sig hentet af feltet kørt før mål. Torben bliver 7, som eneste pointtagende i B. Anders Bundgaard Lind udgik halvvejs med defekt, men havde mulighed for at tage revanche dagen efter, hvor der også blev kørt løb i Svendborg. I U17 blev der kørt Tornado cup som er en gennemgående løbsserie, hvor der til slut kåres en samlet vinder. Thomas Uttrup Sandstrøm bliver en flot nr. 2 efter et udbrud. I U17 klassen viste Mikkel Skjellerup igen at han har rykket sit niveau en tand op og kørte fra feltet på de sidste kilometer og kommer ind som nr. 14. Anders Hardahl og Silas Zacharias Clemmensen kommer med feltet ind og får således gode km i benene til de kommende løb.

Enkeltstartstræning.

Fra på tirsdag vil der for de interesserede, senior/junior rytter være enkeltstartstræning, under kyndig vejledning af Anders Lind.
Det vil gennem sæsonen, være et fast indslag på tirsdage i lige uger.

For at komme eventuel tvivl i forkøbet, kan jeg orientere om at der på helligdage, som ikke falder sammen med cykelløb vil være træning kl.10.00 fra klubben for senior/junior.

Ulrik og Rasmus

Cykelinteressen er stigende

Danmarks-eliten er på plads, når Aalborg Cykle-Ring byder på det årlige JCD-cykelløb i Klarup. Kampen om deltagelse i Post Danmark Rundt er allerede begyndt. På søndag mødes de 5 danske kontinentalhold som skal kæmpe om pladsen løbet afvikles på landevejene mellem Klarup og Vårst på søndag.

Mere end 400 licensryttere har allerede forhåndstilmeldt sig til årets sæsonåbning i Aalborg og lover godt for cykelsæsonen 2011. På løbsdagen kommer der mange eftertilmeldinger og på den måde kan der let blive mere en 600 ryttere, der på søndag kører vejene tynde i Klarup-området. Over alt i cykelsport kredse opleves i øjeblikket vækst og medlemstilgang. I Danmarks Cykel Union (DCU) er der også igangsat mange initiativer for at modtage de mange nye interesserede. Hvordan bliver det ikke når danskerne for alvor bliver mødt med cykelsporten, når VM på landevej afvikles i København i september måned? spørger Aalborg Cykle-Rings formand Anders Lind.
Blandt de absolut toprytter er der allerede forhåndstilmeldt 48 ryttere i A-feltet. Her er hele den danske elite repræsenteret sammen med enkelte ryttere fra Norge og sågar en fra Italien. Rytteren fra Italien er ikke en hr-hvem-som-helst. Det er Angelo Furlan der nu er en af de absolutte topryttere på Christina Watches-Onefone sammen med Michael Rasmussen. Han får i øvrigt god opbakning af hans danske kollegaer, da holdet stiller med hele 10 ryttere til start i Klarup. Her i blandt Michael Reihs der i sidste weekend viste at formen er hvor den skal være med sejr i det traditionsfyldte løb Giro Nortorf i Nordtyskland.
Anders Lind, formand for Aalborg Cykel-Ring ser frem til at se dysten mellem de danske hold og ikke mindst hvordan supersprinteren Angelo Furlan klarer sig i det kuperede terræn omkring Klarup og Vårst.
Formanden for cykelklubben tror, at en væsentlig grund til den store forhåndsinteresse for at deltage også skyldes at cykelklubberne i Hjørring og Aalborg i år er gået sammen om at afholde ”åbningsløbene” og det giver netop mulighed for at rytterne kan overnatte i Nordjylland og på den måde deltage i to løb samme weekend med passende restitution mellem løbene og uden for megen kørsel mellem landsdelene.
For de cykelsportsinteresseret bliver det spændende at se hvordan Mads Hardal og Martin Lind (lillebror til formanden) klarer sig når Christina Watches-Onefone skal forsøge at tage de første point til holdet. Netop de point der køres om ved forårsløbende bliver afgørende for hvem af de danske kontinentalhold, der af DCU modtager den sidste billet til etapeløbet Post Danmark Rundt i august.
Måske også at den grund har alle konkurrenterne til denne prestigefyldte plads alle sammen meldt deres entre til JCD-løbet i Klarup på søndag. Disse hold er:
– Team Glud & Marstrand / LRØ Rådgivning
– Team Concordia Forsikring
– Team EnergiFyn
– Team Designa Køkken – Knudsgaard

Ruten
Ruten er den samme hvor der sidste år blev afholdt PostCup. Både afviklingen af løbet og ruten fik en god evaluering af cykelunionens kommissærer. Derfor er ruten henlagt til samme strækning 26 km rundstrækning. Sværhedsgraden er stor og hvis der bliver sidevind kan den blive hævet yderligere. Hvis man vil følge løbet er der et spændende sted hvor feltet skal krydse Skomagerbakken i Vaarst hele 7 gange. Og ellers kan man se opløbet i Klarup på Svinetruget.

Ruten løber gennem Klarup, Gudum, Vaarst, Gunderup, Skovstrup, Torderup, Lillevorde, Romdrup og tilbage Klarup. Aalborg Cykle-Ring byder allerede interesserede og beboere langs ruten til at kigge med når landes cykelelite mødes i og omkring Klarup.

Dagen starter med børne- og ungdomsrytterne med start fra kl. 9.00 og A-feltet start er kl. 10.30 og de forventes at have opløb kl. 14.02 i Klarup.

Sluttelig fortæller Anders Lind med nogen stolthed, at Aalborg Cykle-Ring er flot repræsenteret i deres hvide trikot og samtidig at klubben også efterhånden har fået flere gode ryttere ind på de større hold rundt i landet. Samtidig fortælles at klubben oplever stor opbakning fra lokalbefolkningen og sponsorer, som er villige til at støtte klubben. Aalborg Cykle-Ring vil derfor gerne byde alle interesserede til at kigge med når cykelløbene afvikles på søndag i Klarup.

Kontaktperson: Anders Lind, formand, Aalborg Cykle-Ring. Mobil: 22818139.