Børne og ungdoms DM i Ballerup d. 26. – 28. august 2011.

Vores børne og ungdomsryttere kan glæde sig til deltagelse i DM i Ballerup.

Turen arrangeres af AaCR og ledere på turen er :
Dorthe Marie Hardahl
John Clemmensen
Lars Georg Hansen

Overnatning og forplejning betales af AaCR.

HUSK – løbstilmeldingen og betaling er du selv ansvarlig for på DCU’s løbstilmelding

Indkvartering foregår i Foreningscentret Tapeten. Mere info om arrangementet finder du på linket: Info

SENEST TILMELDING TIL DM FOR BØRNE OG UNGDOM ER D. 15. JULI 2011

Mere info om turen kommer efter ferien.

Sportsudvalget

Meget flot resultat efter sæsonens hidtil største opgave for Aalborg Cykelring Junior Team.

Med en 6. plads i søndagens linjeløb på landevej som afslutning på DM ugen i Nyborg kunne Aalborg Cykle Rings Junior Team se tilbage på en flot uge, hvor de skulle kæmpe med de store etablerede junior teams og resten af den danske junior elite om de Danske mesterskaber.
Enkeltstarten over 25 km. blev kørt på en forholdsvis teknisk og bakket rute om torsdagen, hvor der tillige var en del blæst. Disse forhold gjorde det vanskeligt at finde ind i en rytme som er så afgørende for succes i den krævende enkeltstarts disciplin.
I alt stillede 86 ryttere op, heriblandt flere som også internationalt har vist sig som tilhørende verdens eliten. Derfor er det også meget flot at Christian Nyvang Lund med tiden 35 min. 12 sek. kunne kører sig ind på en 30 plads efter vinderen Casper Folsach (Team RCR Odense Junior) der brugte 32 min. 44 sek. Casper der er reserve på banelandsholdets U23, 4 km. hold er altså ikke hvem som helst, hvilket også blev understreget denne torsdag, hvor andre etablerede enkeltstarts ryttere fra Team Bluewater Junior Mads Würtz Smidt, Peter Mathiesen og Mathias Dam Westergaard (tidligere Aalborg CR) alle måtte se sig henvist til placeringer som nummer 2,3 & 4.
Aalborg Cykle Ring fik desuden Thomas Uttrup Sandstrøm der kun er U17 rytter ind på en 43. plads, mens Klaus Walther Conradsen fra teamet blev nr. 66.
Steffen Nielsen og Casper Kragh blev henholdsvis nr. 81 & 82, men de kørte på almindelige racercykler, hvilket sætter præstationen i et noget andet perspektiv når gennemsnitshastigheden er et godt stykke over 40 km/t.
Om søndagen var det så tid til linjeløbet og her var der ikke mindre end 119 ryttere til start for at køre om mesterskabet over 134 km. Løbet blev afviklet på dele af enkeltstartsruten, men uden de længere stigninger på Svendborg landevej og desuden i helt vindstille vejr.
Når vejr og rute er sådan vil det næsten altid være et samlet felt der kommer hjem til en afgørelse i en massespurt, men derfra og så til at sige det var et nemt DM løb er faktisk meget forkert. Der sker nemlig ofte det at tempoet bliver sat voldsomt i vejret og at der vil være mange angrebsforsøg for at rive det hele i stykker. Det betyder at det gælder om at holde sig til og at vurdere på hvilket tidspunkt man evt. skal forsøge et fremstød for ikke at blive kørt mør af de mange temposkift der opstår også på grund af de mange sving.
Løbet formede sig derfor også som forventet, hvor de største teams, Team RCR Odense Junior, Team Bluewater Junior, Team Concordia Forsikring Himmerland – Hobro og Team Designa Køkken – Knudsgaard Junior konstant forsøgte at skabe en afgørelse, men hvor ingen udbrud fik lov at holde længe med mindre de andre teams var med og havde de rigtige folk fremme.
På sidste omgang á 16 km lykkedes det så pludseligt for 6 mand at komme af sted.
Gruppen bestod af den senere Danske mester Magnus Cort Nielsen Team ABC Junior, nr. 2, Søren Kragh Andersen og Emil Nygård Vinjebo Team RCR Odense Junior, nr. 3, Steffen Munch Christiansen Team Designa Køkken – Knudsgaard, Peter Mathiesen Team Bluewater Junior og så Christian Nyvang Lund Aalborg Junior Team.
Feltet jagtede stadig bagfra og derfor blev alle i gruppen nødt til at give sig fuldt ud for at holde hjem.
I spurten kunne Christian derfor ikke stille noget op overfor de hurtige folk fra ABC, RCR Odense og Team Bluewater som hver især har vundet internationale junior løb eller Bikebuster Cups i denne sæson.
Således er Magnus Cort vinder af det vel nok hårdeste junior løb, Ffredsløbet i år foran hele den øvrige verdenselite på junior siden.
Feltet var dog meget tæt på og kom ind blot 4 sekunder efter, med Thomas Uttrup Sandstrøm som nr. 46, Klaus Walter Conradsen nr. 48, Mikkel Skjellerup (Aalborg Cykle Ring & U17 rytter) nr. 54.
Også Steffen Nielsen og Nicolai Christensen gennemførte det krævende DM med placering som henholdsvis nr. 89 & nr. 90.
Yderligere information om Aalborg Cykle Rings Junior Team findes her:

Aalborg Cykle Rings Junior Team

og de komplette resultater findes her:

Enkeltstart

Linjeløb