Godt nytår – nye udfordringer i 2015

Et år med mange gode cykeloplevelser i Aalborg Cykle-Ring er ved at rinde ud…

For andet år i træk er der afholdt cykelcross-løb og det har medført at denne cykeldisciplin langsomt, men sikkert er ved at blive en del at klubbens aktivitetstilbud. Der trænes flittigt både i skovområdet ved Stolpedalvejsvej og omkring Foreningshuset. Det er dejligt, at flere vælger at udfordre sig selv i denne gode efterårs- og vinterdisciplin. Samtidig bemærkes det at Danmarks Cykle Union har ansat en deltids-landstræner for at “løfte niveauet”. Og der inviteres til samlinger rundt i landet, så talenterne kan udvikles – og på længere sigt vinde medaljer til Danmark.

I børne- og ungeafdelingen har vi for alvor fået tilgang af nye cykelryttere. Og hele sæsonen har et dygtigt trænerteam utrætteligt inviteret til og afholdt ugentligt tekniktræning på køreteknisk anlæg i Nørresundby. Den investering der ligger heri for ryttere og trænere (samt forældre der “fragter” egne børn til køreteknisk anlæg) vil utvivlsomt komme rytterne til gode, når de udvikler sig sammen med deres cykel. De mange teknikøvelser på cyklen er med til at udvikle deres evner og gøre dem som mere komplette ryttere. Ryttere uden trænere fungerer ikke optimalt, så allerede sidste vinter indledte bestyrelsen jagten på flere voksne til at forestå træningen. 10 voksne og tidligere ungdomsryttere har flittigt trænet den store gruppe af børn og unge, der er fremmødt til fællestræningen. Og adskillige gange er mere end 40 børne- og ungdomsryttere rullet ud fra parkeringspladsen foran Foreningshuset på en almindelig hverdagsaften. Det varmer om klubhjertet og det ser hammer godt ud, når så stor en flok kører af sted samtidigt! I januar 2015 deltager 4 af trænerne i Danmarks Cykle Unions børne- og ungetrænerkursus. Forhåbentligt vil den nye inspiration herfra og endnu mere indsigt komme både trænere og ryttere til gode – resultaterne af en endnu mere kvalificeret træning vil vi med glæde se frem til…

På seniorsiden har året været spændende. Tidligt i sæsonen deltog klubbens 4 a-ryttere og tre b-ryttere som et regionshold i 3 internationale løb på “UCI Europe Tour” sammen med 32 andre teams – heraf 17 UCI Continental teams. Løbene er alle i UCI- kategori 1.2. og sammen med et felt på mere end 180 rytter og et hav af sportsdirektør- og teambiler samt en hel kortege af andre køretøjer er deltagelse i 3 løb i denne kategori noget der kan skabe motivation for vintertræningen. Alle ryttere og klubbens velvillige hjælpere fik en kæmpe stor oplevelse.

Nu hvor vintertræningen delvis foregår indendørs i enten et motionscenter eller til spinning og coretræning i klubben kombineret med den lange og til tider kolde træning udendørs er det også tiden til at kigge fremad mod den kommende sæson. Planlægningen er allerede godt i gang. Og der ligger en god terminskalender for løbende i Distrikt Jylland/Fyn. Året DM for junior og Elite arrangeres af CK Djurs – så mon ikke mange får lyst til at bruge en af den sidste weekend i juni til DM.
Også DM i Holdløb kommer tæt på i 2015. Medaljerne i denne disciplin kombineres med en Post Cup og afholdes af Danmarks Cykle Union i samarbejde med Thy Cykle-Ring.

NYE UDFORDRINGER i 2015
Nu vi er ved løb og aktiviteter i 2015 skal der erindres, at der generelt holdes klubmøde den første eller anden mandag i måneden – hold øje med invitationerne på Facebook under gruppen “Aalborg Cykle-Ring”.

Arrangementsmæssigt er der planlagt et historisk højt niveau. Og vi får brug for alle de frivillige og velvillige personer, der kan nikke genkende til “Cycling is our passion” – og skulle der gå en rundt i vennekredsen, for hvem cykling-rager-mig-en-skid, men alligevel godt kan lide at give en hånd med når det ene eller andet arrangement har brug for dette – så er vedkommende også velkommen i klubben og fællesskabet 🙂

Sæsonstarten ligger i weekenden lige efter påske. Sæsonen starter med “Sparekassen Vendsyssel-løbet” i Hjørring (Bjergby) den 11. april 2015 og “Sparekassen Vendsyssel-løbet” søndag den 12. april 2015 i Aalborg (Klarup).

Arrangementsmæssigt er der brug for at vi løfter i flok. Lørdag den 6. juni 2015 afholder Cykle Clubbe Hjørring og Aalborg Cykle-Ring det traditionsrige løb “Nordjylland Rundt”. Selv om løbet er fyldt med traditioner – så har planlægningsgruppen allerede en række nye tiltag i støbeskeen – se mere herom på www.nordjyllandrundt.dk eller på Facebook under gruppen “Nordjyllandrundt”.

Motionscykelløbet “Træd til Danmark” som vi de seneste 2 år har arrangeret for Kræftens Bekæmpelse er i 2015 rykket frem til søndag den 30. august. I bestyrelsen drøftes om der skal findes en samarbejdsklub til at være med til det praktiske – da vi ved at dette arrangement typisk kræver ca. 20 frivillige hjælpere til gennemførelsen.

Når vi vender månedskalenderen for SEPTEMBER i 2015 står der straks “UCI amatør VM i landevejscykling. Danmark, nærmere bestemt Hobro og Aalborg.
Der bliver brug for alle de gode kræfter vi kan samle. Fredag den 4. september og Søndag den 6. september holdes der Team Relay (et hold-stafet-løb for 4 mandshold), som køres i Aalborg midtby. Og søndag landevejs VM på en 160 km strækning med start og mål på Nytorv i Aalborg. Vi glæder os til at afholde dette mega-arrangement – og håber også at nogle af klubbens ryttere tidligere på året kan kvalificere sig til VM fx under Copenhagen Grand Fondo, der holdes midt i maj.
Følg med på www.denmark2015.dk

Så inden året rinder helt ud … så sæt venligst kryds i kalenderen allerede nu:

Mandag den 2. februar 2015 – generalforsamling i Aalborg Cykle-Ring
Søndag den 12. april 2015 – Sparekassen Vendsyssel-løbet i Klarup
Lørdag den 6. juni 2015 – Nordjylland Rundt
Søndag den 30. august – Træd til
Fredag den 4. september og søndag den 6. september 2015 – UCI Amatør VM

Fredag den 2. oktober 2015 – Hjælper- og rytterfest, for alle dem der hjalp og/eller var medlem af Aalborg Cykle-Ring i 2015.

Godt nytår til alle i og omkring Aalborg Cykle-Ring

Bestyrelsen

 

iPhone5 248