Cyklebanernes dag

På lørdag, den 4 Juli, afholder DCU i samarbejde med de tre danske cyklebaner “åben cyklebane”. Vi vil gerne give de helt unge cykelryttere muligheden for at prøve kræfter med en rigtig cyklebane og en rigtig banecykel.

Vedhæftet er den officielle invitation til arrangementet, som jeg håber at i vil dele med de unge, samt forældre og trænere i jeres klub.

I invitationen står der at man skal medbringe cykelsko + pedaler. Hvis man ikke er i besiddelse af dette, kan man køre i alm. sko da vi har tåklips pedaler til cyklerne. Men som I ved får man en langt bedre oplevelse med rigtige cykelsko.

Ps.

Hvis nogle af jer tænker noget i retning af: “Det var dog en god ide! Hvor er det ærgeligt at ham fra Aarhus først sender den nu, for så er der ikke så mange af vore unge som har mulighed for at deltage, det må jeg hellere lige få sagt i en returmail”. Det behøver I ikke, ellers tak 🙂

Vel mødt

Aarhus cyklebane

Johannes Ollerup Sall

30621248

johannes.ollerup.sall@gmail.com

Cyklebanernes dag

TV2 på Tour – invitation til cykelløb i Sæby på MTB og racer

TV2 på Tour – invitation til cykelløb i Sæby på MTB og racer
Jeres medlemmer har meget snart mulighed for at køre rigtig cykelløb i Nordjylland – medens Tourén kører de sidste dage i Frankrig.
TV2 og Dansk Cykle Union / DGI arrangerer professionelt opsatte løb henover sommeren i 10 danske byer, herunder MTB-løb og gadeløb på racer i Sæby d. 24. og 25. juli 2015 – se beskrivelserne nedenfor.

Få inspiration til ferien i området her: http://www.toppenafdanmark.dk/toppenafdanmark/turist
MTB-løb i Sæbygaard Skov
Når TV2 på Tour karavanen for 3. år i træk kommer til Sæby som den sidste af i alt 10 byer i Danmark, er der føjet et nyt spænde cykelløb til det 3 dages store arrangement.
Der tilbydes således i år et 16 km langt mountainbike (MTB) løb på klubbens nyanlagte spor i Sæbygaard Skov som for første gang skal lægge skovbund til et MTB-løb.
Fredag d. 24. juli, kl. 12.00, går starten fra plænen ved Havnen, kaldet Paradisjorderne, bag om kirkegården og ned ad Skov- Allén og videre ind i skoven ved ”musehullerne”. Her køres der 3 runder på den ca. 4,5 km lange singletrack bane, hvorefter der køres retur til målet som er samme sted som start.
Sport er anlagt midt i den gamle del af den kuperede og bynære bøgeskov, Sæbygaard Skov. Skoven gennemskæres af åen som ruten krydser to gange.
Det er en spændende teknisk rute, som kræver en smule øvelse at køre, dog er der på ruten tre steder valgmulighed for at køre på en let og en vanskeligere passage. De svære op- og nedkørsler er korte end de lettere.
Løbet er åbent for alle og der konkurreres i dame- og herrerække med præmier til de 3 bedst placerede i hver række. For at alle kan få en god oplevelse i skoven, kan der højst deltage 200 ryttere. Pris for deltagelse: kr. 150,-
Der bliver gode muligheder for, at TV2 følger løbet, idet de sender live i tiden kl. 12.40-13.25.
Tilmelding kan ske her: https://app.lap.io/event/2015-tv2-paa-tour-saeby
Gadeløb i Sæby, lørdag d. 25. juli 2015.
Sammen med TV2, Sæby Handelsstandsforening, Dansk Cykel Union og DGI, arrangerer Sæby Motions Cykel Club gadeløb midt i Sæby gamle købstad med start og mål ved foran kirken.
Vi gentager succes fra sidste år med at køre på en ca. 3 km afspærret rundstrækning. Når starten går henholdsvis kl. 10.30 for junior og kl. 11.45 for senior køres der i 1 time + 1 runde, den der med fleste kørte runder, kommer først over målstregen er vinder af løbet.
Løbet er en unik chance som almindelige cykelmotionister for, som de professionelle, at køre på en lukket rute med marshalls på mc, masser af tilskuere og TV- dækning af løbet.
Deltagerprisen er takket være en række gode sponsorer hold på kr. 150,- som er under det halve i forhold til sidste år. Tilmelding: paatour.tv2.dk/tilmelding

Kids Race i Sæby.
Når TV2 på Tour karavanen i dagene d. 24.-26. juli rammer Sæby som afslutningen på 3 ugers rundtur til i alt 10 byer i Danmark, køres der traditionen tro det populære Kids Race for 3. år i træk.
I børneløbet handler det ikke om at vinde, men om at være med. Det er gratis at deltage og børene opdeles i følgende aldersgrupper: 3-5 år, 6-8 år, 9-10 år og 11-12 år. Alle skal selvfølgelig køre med cykelhjelm.
Den ældste aldersgruppe (11-12 år) får lov at køre på samme lukkede rute som junior og seniorerne kører på i Sæby bymidte, lørdag d. 25. juli, kl. 10.00, med start og mål ved Kirken / Havnen. Der kører flest mulige omgange i 20 min. + 1 omgang.
De øvrige 3 aldersgrupper kører søndag, d. 26. juli, fra plænen ved Havnen mod nord ad små sommerhusveje og retur til havnen på strandpromenaden.
Aldersgruppen 9-10 årige starter kl. 12.00. Der køres 2 runder á 3,35 km. De 6-8 årige starter kl. 12.45, kører 1 runde på 3,35 km og kl. 13.15 går starten for de mindste 3-5 årige som kører en halv omgang på ca. 2 km.
Vi håber børn som forældre må få en rigtig god oplevelse med løbet og alle deltagende børn får tilmed en T-shirt, en goodiebag og en Magic Mix is. Efter løbet vil der også blive trukket lod om en masse fantastiske præmier. Tilmelding: paatour.tv2.dk/tilmelding